ACD?

ACD means for ASTAR Caring Day, dijalankan pd 22 Januari yg lepas. Sabtu aritu. Dari kul 9-5 ptg. Caring Day maksud pun dah bermakna. Satu program khas yang diadakan bagi meraikan dan menyambut bg golongan dan kanak-kanak yang kurang upaya dan tidak bernasib baik.
Pada hari tersebut ade 3 buah Badan Kebajikan yang turut serta. Tapi x ingat la nama. PDK, Titian Kasih dan Syndrome Down. Mmg sayu dan sedih melihat keadaan adik2 semua yang kurang bernasib baik dan kurang upaya. Sebak melihat mereka. "Berat mata memandang berat lagi bahu memikul" Seumur kecik mereka telah bergelar "yatim piatu" ttp dsbbkan ada hati insan yang besar memberi kasih syg secukupnya untuk membesarkan mereka ni. Mmg sebak tgk depe ni. Kecik2 da yatim piatu, tiada ayah n mak utk bimbing mereka teruskan hidup. Sbg volunteer yg baik kami semua melayan kanak2 tersebut dgn besar hati dan anggap sbg adik sendiri. Papepun, kita seharunya patut bersyukur di atas nikmat dan kurniaan kita. dan menggunakan dgn sebaik2nya kurniaan tersebut. Adik2, akak doakan mge adik2 semua sentiasa dilindung oleh Tuhan dan berjaya dalam hidup ye. Cheer up dear!!!


Ketika diberi makanan kepada adik2

Adik2 diberikan tayangan kartun utk menhiburkan hati mereka

Yg laki tu adik ak - with his twin ( sayunya T.T)

Adik2 yg comel ^^

Adik2 syndrome down yg trut main bsama

Me with Azarul Faris

Other volunteer n her brother

Shukur budak yg sgt kiut dan byk ckp sbnrnye. Rindu sama kamoo ^^
With his caption "Bushuk"
Seronokye kanak2 ini bersama2 akak mereka

What a sweet event I had n never forgotten. Miss u already~ Tibe rase homesicklak.Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

0 Cakap Saya Jadi Engineer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...