Awesome Font For Corby 2


Update for list for font.

AmateurComic


For Download : THIS LINK

Cinnamon Cake

For Download : THIS LINK


King Cool KC

ExpletiveDeleted


Eminenz (169kb)

IgniteMe (159kb)

Lauren Script (122kb)

Sudagongu (180kb)

Paris Morning (180kb)

Street Corner (108kb)

FrankMe (108kb)

Forte (119kb)

Kaffeesatz


Android (106kb)

Pristina(188kb)

Cantun(232kb)


Grilled_Cheese(106kb)

RIMONA_BLACK(103kb)

ROSEMARY (70kb)


CHOCO COOKIE

COOLJAZZ (158kb)

RASPOUTINE

COMFORTA (25kb)

NUEVASTD (58kb)









Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

57 Cakap Saya Jadi Engineer:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

thanks for sharing :)

NasZ said...

nice. tp saya pakai samsung galaxy s plus. hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Aimifiqa said...

@NasZ pergh. samsung glaxy S tu. canggih la. hehe

Anonymous said...

macam nak install bnda nie kat hp eh ?

Aimifiqa said...

@Anonymous dekat tutorial ini. hehe. http://aimifiqa.blogspot.com/2012/01/tutorial-font-for-samsung-corby-ii.html

afiqah cloudy said...

salam..leh x tlg dptkn cra nk tukar jd qwerty keypad???

Aimifiqa said...

@afiqah cloudy boleh2. nnt sy sharekan ye. hehe

Anonymous said...

sis , tutorial install font tu mula2 x dpt baca , after restart phone baru dpt baca , btw thanks sis for the tutorial :) really love it

Anonymous said...

mcm mana nak install kena dwnload TKfile dulu ke

Aimifiqa said...

@Anonymous yup. ikut tutorial yg dibuat tu. tapi sometimes ade error. huhu

Anonymous said...

aku mau minta yang asli dong fontnya, nggak kayak gini :(

Aimifiqa said...

@Anonymous aslinya gi mana? saya ngak ngerti.

Aimifiqa said...

@Anonymous aslinya gi mana? saya ngak ngerti.

Meny'saa VI said...

lepas download nak save dekat folder mana ? theme ? or others ? please help me

kei cool said...

nk tye, confirm ke xde heng klo msukkn font ni dlm hset?

Aimifiqa said...

@Meny'saa VI eh mmg dekat folder font. kirenya transfer by TK File explorer

Aimifiqa said...

@kei cool setakat ni tak heng lagi la. ok je so far.

kei cool said...

@Aimifiqa
o~ ok2x! tqvm! XD

kei cool said...

o~ ok2x! t kei dl. tqvm! XD

kei cool said...

@Aimifiqa kei mau dl theme corby II, de x dlm blog ni?

Aimifiqa said...

@kei cool theme takde kat sini kei. tapi if nk download boleh ke blog2 yg sy cdgkan dlm post yg lepas2. contoh : corby2download.com. kat situ byk best2. hehee

atinefan said...

@Aimifiqacm ne nk jdkan qwerty keypad.
tringin sgt...

Aimifiqa said...

@atinefan dia just bleh potrait. tapi file dia da invalid. so takleh nk tlg laa. sori. huhu.

Myself said...

tak boley un :(

Anonymous said...

Aimiqa , mcmane nak install font kat hp ? aku da follow suma step tpi bila aku set kan, tak tukar ape pon ,

Aimifiqa said...

@Anonymous da restart phone?

erin baharudin said...

nak tanye saye dah install semua tu tp bile dah set fonts yg baru tade pape perubahan pun . .boleh tlg sye tak ?

erin baharudin said...

nak tanye sye dah install semua tu .. nak set new fonts yg sye download tak boleh . .tade pape perubahan pun .. boleh tlg tak ?

Aimifiqa said...

@erin baharudin mungkin awak perlu cuba restart henfon balik. kirenya off henfon n then on balik. kalau tak jadi jugak maybe font yg digunakan tak boleh run kat henfon tu

Anonymous said...

nak juga tp tareti buat :D

Anonymous said...

nak juga tp tareti buat :D

Ieya Nana said...

hi~!! Assalamualaikum... saya da download font...N try tuto nak install font too... N ia menajdy... so...juz nux ucap kn RIBUAN terima kasih atas tuto tooo~ :D <3 <3


xoxo~ Iera~

sulaiman akelaken said...

tak pandai larh nk downdload

Anonymous said...

thanks for the fonts kaibigan! ;)

Eyra teletubbie's said...

Thanks cgt2 sbb share toturial nie , Mula2 tak jadi , then lepas restart fon balik , Akhirnyee menjadi , hee tahnks2

Iqa said...

mcm mn nk dolod klu sy pakai internet mlalui phone? ade tk yg terus save di dalam memory card? sbb sy tkde usb..answer pls! :D

Aimifiqa said...

@Iqa maaf tak dpat nk mbantu. kalau kat fon mcm tk boleh je.

♥ zalifah ♥ said...

salam ,akak .. camne nak buat dy ehhh ? , saya tak faham .

Anonymous said...

camne nak download???dh try p xleh gak..tlglh..















Anonymous said...

mcmana nk download???plizzzz.......

Anonymous said...

awesome result...mekasih.. =)

afix sahar said...

nak tanya, saya try buat benda ni tp lps tu phone saya slalu restart sndri, tambah2 pulak time dgr lagu kt phone then org call trus restart tiba2.nk tau sbb ap ye?

addin dyna said...

sis, unable to open specified port kenapa ya?

sal said...

salam sis..sy download dkt pc then masukkan dlm fon..tp file tu jd unsupported la...mcm mne nk buat ye?

Aimifiqa said...

@sal amik font ape? yg sis bagi ke or download sendiri? kdg2 mmg ade yg unsupported. takpun ce try restart phone balik. kut2 dia mjadi ke ape.

prettypink said...

thank you so much !! do you have girly fonts ? :)

Anonymous said...

q mau tanya cra bwt qwerty keypad gmana? thx kalau boleh krim email liznat.namroh@yahoo.com

Anonymous said...

Hi there. can you please help me? I have downloaded one of your font (comforta) in my corby. But i can't open it because it says unsuported file. please help me

Anonymous said...

download tk file

Genjos Adi said...

mantep ni, gw suka, ukuran file nya gak gede2 amat, meski ga support huruf cina, thailand, dll. tp sudah sangat keren.. thank atas postingan nya

Genjos Adi said...

mantep ni, font nya keren2. thanks gan

kaadvis said...

cam na ne keybroad dah hilang...kat setting takde..

kaadvis said...

can mana ne tak boleh keybroad lagi....hilang lak

Anonymous said...

tolong

Anonymous said...

Mcm mna nk ubah saiz font mesej corby???

Aimifiqa said...

@Anonymous Tgok kat setting. tak ingt kat mne

muhd shahrizal said...

terima kasih ya sbb bagi tutorial ni ... menjadi sgt2 , mula2 mmg ade error kt tk file explorer , tapi bila cuba2 .. boleh plak .. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...