Jang OK Jung | Review Korean DramaSiri drama yang berikut kehidupan bergelora Jang Ok-Jung ( Kim Tae-Hee ), yang juga dikenali sebagai Lady Jang Hui-Bin, salah satu gundik raja yang paling terkenal dalam Dinasti Joseon.Beliau memulakan kerjaya sebagai seorang wanita istana yang dijahit pakaian sebagai pereka fesyen masa itu.
Ibu Jang Ok-Jung adalah hamba, tetapi bapanya adalah seorang penjual saudagar kelas pertengahan. Apabila dia adalah seorang remaja, seluruh ahli keluarga beliau telah di jalankan dari pemburu hamba. Abang beliau telah hilang pada masa ini. Bapanya juga dipukul hingga mati dan ibu Jang Ok-Jung telah dikembalikan kepada pemilik itu. Selepas itu, Jang Jung Ok-hidup dengan rakan keluarga, Madame Jung Kang ( Yun Yu-Seon ). Pada masa ini, dia belajar bagaimana untuk menjahit di kedai linen Madame Jung Kang. Beliau juga bertemu buat kali pertama Putera Mahkota Lee Soon (kemudian dimainkan oleh Yoo Ah-In ) di sekitar masa ini.Putera Mahkota Lee Soon dilihat pickpockets mencuri dari Jang Ok-Jung dan datang untuk membantu beliau. Mereka menghabiskan masa bersama-sama ketika mengambil perlindungan daripada hujan. Putera Mahkota Lee Soon jatuh cinta dengan Jang Ok-Jung itu. Walaupun Lee Soon adalah Putera Mahkota, beliau pada dasarnya tidak berkuasa pada masa itu. Kuasa sebenarnya mempunyai dan menggunakan oleh bangsawan. Ini membawa Lee Soon untuk menjadi raja yang berkuasa satu hari.

Sebagai seorang dewasa, Jang Ok-Jung berjalan butik pakaian sendiri yang dinamakan "Booyongjung". Pakaian buatan tangan beliau menjadi sangat popular dan permintaan. Jang Ok-Jung berharap untuk membebaskan ibunya dari perhambaan dengan pendapatan beliau dan akhirnya pergi ke Qing dengan dia.

Jang Ok-Jung kemudian meletakkan pada pertunjukan fesyen. Pemilik ibunya menghadiri pertunjukan fesyen dan runtuhan segala-galanya untuk Jang Ok-Jung. Beliau berates Jang Ok-Jung di hadapan semua pelanggan beliau, memaklumkan semua orang ibunya adalah hamba. Selepas persembahan, perniagaan Ok Jang Jung-cepat pergi bukit. Seorang pelanggan kemudian meminta Jang Ok-Jung untuk membuat pakaian untuk ahli keluarga diraja, yang dia berjanji untuk lakukan.

Sementara itu, Putera Mahkota Lee Soon perjuangan untuk mendapatkan kuasa daripada golongan bangsawan. Dia hanya amanah Prince Dongpyung ( Lee Sang-Yeob ). Lee Soon kini sudah berkahwin. Ibunya dan lelaki beliau membenci yang paling, bangsawan Min Yoo-Joong (Lee Hyo-Jeong ), memutuskan bahawa Lee Soon akan berkahwin dengan bangsawan Min Yoo-Joong anak perempuan Inhyun ( Hong Soo-Hyun ). Inhyun telah diangkat menjadi ratu dari usia muda dan dia telah tidak pernah meragui nasib beliau. Lee Soon ibu dan bangsawan Min Yoo-Joong saraf walaupun Lee Soon boleh menolak Inhyun kerana bapanya. Oleh kerana itu, Putera Mahkota Lee Soon ibu dan bangsawan Min Yoo-Joong reka pelan.

Putera Mahkota Lee Soon kemudian melihat seorang wanita di taman. Wanita yang Jang Ok-Jung, yang sedang menunggu untuk mengambil ukuran beliau. Putera Mahkota Lee Soon berpendapat dia kelihatan biasa, tetapi dia tidak boleh meletakkan di mana mereka telah bertemu sebelum ini. The Crown Prince kemudian meminta Jang Ok-Jung jika mereka telah bertemu sebelum ini, tetapi dia kata tidak.

Jang Ok-Jung kemudian pergi ke pemilik ibunya untuk membeli kebebasan beliau, tetapi pemilik hamba enggan. Jang Ok-Jung meminta pemilik hamba atas sebab-sebab mengapa tawaran itu ditolak dan pemilik hamba memberitahu dia pergi bertanya bapa saudara Jang Hyun ( Sung Dong-Il ). Bapa saudara beliau adalah seorang lelaki yang sangat bercita-cita tinggi, yang berharap untuk menggunakan Jang Jung Ok-cita-cita sendiri.

Sementara itu, Prince Dongpyung, lelaki itu Putera Mahkota Lee Soon amanah yang paling, mengambil kepentingan dalam Jang Ok-Jung. Prince Dongpyung kemudian mengatur sebuah parti di mana dia boleh menghabiskan lebih banyak masa dengan dia. Pada parti, Putera Mahkota Lee Soon juga ada.

Jang Ok-Jung - Korean Drama-Kim Tae-Hee.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Yoo Ah-In.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Hong Soo-Hyun.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Jae Hee.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Lee Sang-Yeob.jpg
Kim Tae-HeeYoo Ah-InHong Soo-HyunJae HeeLee Sang-Yeob
Jang Ok-JungLee SoonQueen InhyunHyun Chi-SooPrince Dongpyung
Jang Ok-Jung - Korean Drama-Han Seung-Yeon.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Sung Dong-Il.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Kim Sun-Kyung.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Lee Hyo-Chun.jpgLee Dong-Shin
Han Seung-YeonSung Dong-IlKim Sun-KyungLee Hyo-ChunLee Dong-Shin
Sookbin ChoiJang HyunQueen MyungsungQueen JoKim Man-Ki
Jang Ok-Jung - Korean Drama-Bae Jin-Sub.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Ah Young.jpgJang Ok-Jung - Korean Drama-Lee Hyo-Rim.jpg
Bae Jin-SubAh YoungLee Hyo-Rim
Hyun MooPrincess MyunganSul-Hyang

p/s : Cerita yang sangat melo-drama dan memang kalau tengok geram je rasa. Drama ini ada 24 episod. Dan ending..tengoklah sendiriThanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

0 Cakap Saya Jadi Engineer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...