When We Lost....

Zombie Grunts While Drinking Absinthe

Sometimes when we facing our problem either big or small, we feel like sometimes we lost and never found a solution. But the same time, we forget about tye TRUE LOVE that never leave us whatever condition. Ok malas nak write english. My english not to good. Kadang hidup ini tidak selalunya indah, kadang2 kita memang seronok sampai lupa asal kita, kadang2 kita sedih sangat baru teringat sesuatu. Masalah yang kita hadapi ini merupakan satu jalan atau dugaan ke atas kita sejauh mana kita hadapi dan lakukan dengan seikhlasnya. 

Bila hadapi masalah, mulalah hati tak tenang, jiwa kacau. Semuala. Rasa air mata itu senang je nak jatuh kan. Cuma dengan hati yang tabah dan jiwa yang kekal dengan SUMBER IMAN yang dipegang, mungkin dapat menempuh semua dugaan. 

Kita kalau dah senang atau susah mestilah ingat ALLAH S.W.T. Kembali kepada pencipta kita. Sebab Dia lebih tahu dan kenal dengan kita.  

Tumblr_ls6bvdxjuw1qm9g60o1_500_large
When we lost, find our TRUE love :)

“To Allah we belong and to Him we shall return.” (Surah Al Baqarah 2:156)

Let us pray and doa...

"Allah! Your forgiveness is wider than my sins and I have more hope in your mercy than in my own deeds." 

I only neEd
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ 

♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ 
♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ 
♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ 
♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ 
♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥
in my Life ~

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

27 Cakap Saya Jadi Engineer:

NasZ said...

nice entry. setuju sangat2.

MOHD NASER.com

Aimifiqa said...

@NasZ betul2. T.T

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

abg selalu berfikir +ve ble sesuatu berlaku tnp diduga atau mmg da duga.supaya dpt melatih dri menjadi seorg yg +ve,x down dan putus asa.Allah maha mengetahui..:)

Aimifiqa said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker) betul2. tengs abg, kadang mmg rase down dgn life ini. but same time try to be +ve person like u :)

Hunnym Syot 美智子 said...

Allah is everythings =)

http://irsyanim.blogspot.com/2011/10/hangout-with-mr-right.html

Innanie | Ariffin said...

biasalah hidup kita ni penuh dgn gelombang. masing2 ada masalah tersendiri and it is depends on ourself how to overcome the problem... yang pntg Allah always by our side.

Aimifiqa said...

@Hunnym Syot 美智子 yup. everything! definitely :)

Aimifiqa said...

@Innanie | Ariffin betul tu. setuju sgt. tgk cara kita solve masalah kita. apapun kene kembali ke pangkal jalan. jalan yang lurus :)

aleen aiden said...

yup2.kadang2 bile dtimpa musibah tu rase mcm xtertanggung.tp Dia lebih tahu kemampuan kita.insyaAllah,segala yg jadi tu ada hikmahnye. :)

Ummi_R❀salici❀us said...

our true love :)

Cik Kasih said...

i need Allah and also companies..^_^

EyA edamanhatiku said...

ermm btul tu..msala mendownkan kita..pda yg Esa la kta mengadu

~eZmALiZa~ said...

read Al-Quran when you feel something bad! trust me :)

Aimifiqa said...

@aleen aidenbetul2. stuju sgt. dugaan itu diberikan utk kemampuan kita.

Aimifiqa said...

@Ummi_R❀salici❀us true love and never. :)

Aimifiqa said...

@Cik Kasih :). yup. betul2.

Aimifiqa said...

@EyA edamanhatiku betul2. kalau mgadu kat org lain mungkin ada yang tak memahami. but our parent juga boleh mjadi tempat mgadu.

Aimifiqa said...

@~eZmALiZa~ thanks sis! Yup. I trust that. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

bila trjd tu,pasti ada hikmahnya..

itu yg kt kena percaya.

Aimifiqa said...

@nuyui a.k.a miss YUI tengs miss yui. hopefully. :)

ShahzCudin said...

salam..
kita kena ingat yang semua dugaan yg diberi Allah pada hmbanya adalah megikut kemampuan hambanya itu..

Aimifiqa said...

@ShahzCudin wslm. betul2 thanks sbb mgingati ya. sgt hargai. :)

sergeant keroro said...

setiap apa yang berlaku ada hikmahnya :)

cerita best said...

NICE BLOG...TQ SBB MSUK BLOG PAKJOE..NNT PAKJOE AKAN LETAK LG TIP2 PASAL BLOG SABAR YE

Aimifiqa said...

@sergeant keroro insyaAllah. dgn ketentuanNya. amin~

Addin said...

betul :) hanya Allah tempat kita mengadu & berasa tenang .

Aimifiqa said...

@Addin betul2. tmpat mgadu maslah dan semua. gembira dan sedih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...