Kisah Katak, Lipas dan Cicak

Katak, Lipas dan Cicak binatang paling benci aku kat dunia ini tau. Serius binatang2 ni ada dalam 'sweet memory' aku time kecik2. Tak pernah lupa dan tak akan lupakan la. Serius aku geli. Sampai sekarang kalo jumpe binatang ni, secara automatik bulu roma meremang dan akan menjerit.

Argh!  Lipas!!
Ewww~ Katak!!
Haaaa!  Cicak!!!

Geli, geli dengan semua bende ni. Nak tahu sebab ape tak suke sama ini binatang..

PART #1 - BERTEMU DENGAN SI LIZARD

Gambar ni pun dah meremang tengok


Pada suatu petang ni, time ni time darjah 5 rasanya, aku dengan bangga pergi ke peti surat yang terletak kat atas dinding rumah. Tinggi gak la. Aku pun buka dengan perlahannya.....
Tiba-tiba keluarlah satu binatang ni dan terus berjalan atas tangan aku dan masuk ke dalam baju. Aku pun menjerit. Arrgh!! Apa benda ni? Melompat2 aku nak bagi binatang ni jatuuh. Ingatkan jatuh. Rupanya...
ade lagi kat dlm baju. Geli aku~ Serius cicak ini gatal -END-


PART 2 # Bersama Si Lipas


080121_cockroach.png (400×300) 
Tak suka kau. Serius tak suka sebab pernah satu hari tu baru je balik dari sekolah agama (petang). Semangat ke toilet untuk membuat hajat. *censored plak. On the way, nak sampai ke toilet tu. Satu ekor lipas datang dengan pantasnya bak kata pepatah lipas kudung. Lipas tersebut terus berjalan dan berjalan masuk ke dalam seluar aku. Haish. Ape benda merayap ni? Aku pun tahan lipas dari terus merayap ke badan. Sampai kat lutut dia pun berhenti sebab port best kut, dia pun gigit lutut aku dan meninggalkan bau yang busuk sekali. Memang kejam kau lipas. Aku kuarkan lipas tu dan membunuhnya dengan kejam. Hahaha.  -END- 





PART 3 # Kisah Si PURU
katakberdebar-1.gif (300×225)
Yang ni paling tak boleh bla dan akan ingat sampai bila2. Adik-beradik aku pun ingat juga peristiwa ni tau. Ade ke patut? Memang tak patut. Haa? Nak tahu ape dia kisah di sebalik Puru ni.
Time umur berapa tak berapa nak ingat, tapi time ni umur kecil la juga, time tgh syok dan feel makan tengahari rasanya, sedap2 seloroh time makan, tau tak ape yang terjadi....

Toink..Toink..Toink...

Katak tu masuk dalam pinggan makanan aku. Haha. Ade ke patut? Hilang selera macam tu. Tapi aku tak ingat ape yang berlaku selepas tu. Rasanya macam menangis je. Kuang asam punye katak, punyalah banyak port yang best. Pinggan aku juga jadi mangsa. Apela nasib aku kan..
 -END-

 Kisah pendek di atas ni sebenarnya panjang tapi dah tak ingat tagline dia mcm mane, so singkat je la.Tak reti la nak berbunga2 kan ayat. Sebab semua kisah2 di atas ini lah yang menyebabkan aku fobia dan takut sama mereka semua. 

p/s : Benci Lipas, Cicak dan Katak.

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

15 Cakap Saya Jadi Engineer:

nasyitahahmadzaini said...

ok,,gli ngn cicak gile kot!

apisv2 said...

gila ko, kena dapat cicak tekek jgn di bunuh.
jual. sah2 kaye pakcik ;p

Aimifiqa said...

@nasyitahahmadzaini taw xpe. serius. kalo jumpe, cepat2 lari.

Aimifiqa said...

@apisv2 tokek la apis. kalo tokek nnt bgi kat ko ek. kite share untung dari tokek tu. hehe ><

miss sadiq! said...

eiii.. geli gak ngn binatang2 nie ouhh.
rase cam nak pijak2 jer bagi mati.
tapi geli la plak. haha. :D

Aimifiqa said...

@miss sadiq! taw xpe sadiq. geli ouh. benci2 binatang ni~ ewww~

Cik Ezy said...

pehh..
mmg syok la kn cicak 2 merayap kat tgn org..
haha..
geli woo

cik ciku said...

cicak dan afiqah mmg swwwwwwwwwwwwwwwweeeeeeeeeeeeeeeet sgt <3 <3

nanti cri no plate CCK 1791 ok?

iPai said...

euww .. tak suka lipas .. yg lain ok je ..

Aimifiqa said...

@Cik Ezy taw xpe. rase mcm nak sembelih je cicak tu. heee.

Aimifiqa said...

@cik ciku sweeet ke? geli ade la. no plat x sedap la. x mo beli. ><

Aimifiqa said...

@iPai lipas mgotorkan. heee~

Eazy Izzuddin said...

euww...
tak suka semuanya...

Aimifiqa said...

@Eazy Izzuddin taw xpe. serius geli. :P

iPai said...

n lipas berbau busuk !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...