Taxi Dilemma


Ape ayat ak diatas? Nak story psal situasi yg penah ak lalui dalam sebuah kenderaan iaitu teksi. Hari tu on da way nk smpai kat Duta, ak call la Acik ni. Acik Teksi ni, sbb ni kali kedua ak naik. Maybe ak percaya akan kata-kata dan keramahan nyer tu. So ak call dy suh amik ak kat kolej. On da way ke Duta tu, jalan mmg jammed la. Yela kul 8 pg. Mane x jammed? Kalo ade roti ok gak. Sembang punya sembang, smpai satu part ni.

Acik : "Adik, nnt kalau bosan2, ajaklah acik keluar. Boleh kuar sama2. Nanti Acik amikla."
Me : "Takpelah acik, skang ni pun sy busy (Kononnye)"
Acik : "Ha! Kan ade cite baru tu, cite ape ye? HAQ, nnt kita boleh tgk sama2 adik. Pastu kita makan sama2."

Ak menelan air liur dan rase semacam. Apehal la org tua ni? Geli ak. Kutla nk tunjuk romantik pun awat kat ak.


Alhamdulillah. Selamat smpai. Nasib baik x jadi ape2. Mcm2 ak pikir da.

Ingatkan dah abis da. Dy text ak "Fiqa, da smpai umah ke?". But ak reply je. "Belum, dalam pjalanan lg ni"

Dy text ak bile smpai umah. Dah smpai ke?? Ak juz reply. "Dah". Dy reply lg. "Harap fiqa ceria n famili ye. Papehal meseg ABANG ye." ABANG?? Sejak bile ak ade abg. TOLONGLA! Geli mokcik.

Yg ni psal teksi dan sebelum ni dalam bas awam. Nak tahu kisah bas awam psal ak?

Lepas ni ape plak ye? LRT?? Train??? Moto?? Lori?? Semua ni myebabkan ak fobia seketika.

p/s : Mood "aku" dgunakan ketika dalam keadaan tak puas hati dan geram

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

13 Cakap Saya Jadi Engineer:

aqeyLs said...

gataiiii no org tue tuh.. just b careful:):)

ciku manggis said...

yuks!!!!! wth~

Aimifiqa said...

@ aqelys : taw xpe. agak fobia naik kenderaan awam ni
@ciku : Its happen again. But now im alone to faced it.

Rozuan Ismail said...

haha..gersang gila pak cik taxi tuh

miang!!hehe.. kesimpulannya, naik kc wanita dalam komuter..hehe(ada akitnn ke??)

Aimifiqa said...

@rozuan: mmg miang je, nmpk je da berumur. ade hati lg. eii. geli tau. dah la sorang2 je dlm taxi tu. lepas ni mmg serius kene bwak kete sendiri je. Kc komuter? Rasenye rmai gak yg bukan spatutnye dlm tu.

miss_neeya said...

duk kg lagi best :)

mat13 said...

digunakan dalam keadaan yang x puas hati dan geram?
cmna tu???

Mr Laici said...

ok lah tue.. leh nak teksi free.. ><


Entry Terbaru: Kasih Isteri terhadap Suami

Nora Shahaira said...

kalau akak nora, tobat lepas tu nak naik dah..kot dia benti tempat sunyi2 nanti..uwaaaa.....

c-serak said...

lain kali berwaspada beb..huhu~

Aimifiqa said...

@miss neya: kmpg lg aman dan bahagia. tapi tgk kmpg gak. zmn skang dah btukar.

@ mat: pggunaan aku tu mcm kononye dlm geram. selalu guna saya.

@ mr.laici : mmg la free. tak psal ade je yg kene free je dri org tak kenali. takutla.

@ kak nora : tula. dah mcm2 pikir.

@ c-serak : tula dah ckup waspada da. lepas ni. malasla nak naik teksi sorang2. tapi tpaksa bile nk balik kmpg.

mian said...

huhu.kene berhati2.takot la kowt 'pakcik' tu ade niat x baek ke.x tuduh.tapi juz berjage2 je la =)

Aimifiqa said...

@ mian : tula. Mmg kene bhati2 la ni. Bukan leh caya sgt. Depa ni muka ja baik. Hati tu. Adehh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...