Hagemaru. Sape layan?


Entah kenapa tiba2 post psal cite ni. Saja2 sebenarnya xde idea. Taw cite ni pun rasenyer baru je itupun sbb adik yg layan kat astro ceria tu. Tak habis2. Kalo nak tukar channel tu, mmg bgaduh gak. disebabkan itu, layan jela cite ni. Kartun pun kartunla. Overall cite dy okla, kdg tak masuk akal, yang x boleh blah nyer, famili dy (terutama mak dia) mmg jimat habis. Mak dia mmg akan mggunakan sehabis2 nye pale otak dy utk pikir cara jalan mudah dan jimat. Haha. Seyes mmg kelakar. Jom kite tgk asal usul cite ni
.
.
.
.
.


Tsurupika Hagemaru, (Jepun: つるピカハゲ丸, "Hagemaru Si Botak Kecil")

Manga yang diterbitkan pada 1985-86 (lama jugak tu)

Mengisahkan tentang seorang kanak-kanak cilik yang bernama Hagemaru di samping idea-idea yang dipaparkan mengenai penjimatan wang itu dikarang oleh Shinbo Nomura

Tsurupika Hagemaru meraih pengiktirafan Anugerah Manga Shogakukan pada 1988 bagi kategori manga kanak-kanak.
-sumber : wikipedia -


Jom layan cite ni...


Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

8 Cakap Saya Jadi Engineer:

ciku manggis said...

aku suka gak tgk..hehe...tp da xde kot ptg2 kat tv bese..klu ade pagi pon blom bgn tido lg la..hahahha

Aimifiqa said...

agakla. ops. kantoi di situ. =P

mohd sasuke said...

ahaha..same je la..minat gak tgk hagemaru..kih3

latest entri :
http://caersasuke.blogspot.com/2010/12/legasi-tron-ke-dunia-realiti.html

eziatul syahirah said...

suke tgk cite hagemaruuu! :D

.cik yaya. said...

yaya layan!!! mmg besh..huhu hagemaru lagi sewel dari shin chan

Aimifiqa said...

taw xpe. mmg guling tgk cite ni. sengal pun ade. hahaha

A.D.A.M. said...

suka hagemaru. :P

NANA NAZIRA.. said...

hagemaru sgt best!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...