S.A?


Entry kali ni nak story psal SA. Apa yang dimaksudkan? Secret admire? Pemuja hati secara senyap or SS? Peminat siri? Well, rasanyer setiap org mempunyai SA tersendiri. (Mesti ade punye). Selalunya kalo ngn kengkawan siap ade gelaran lagi bg SA ni. Hehe. Seronoknyer mlabelkan org tapi dgn nama yg kiut miut lg tu. Ad yg bg gelaran ini la, itula, cthnyer : SK (Si Kacak), TS (Top Secret), Baju Merah la. Kadang2 gelaran makanan dan minuman pun ade. Sometimes tak masuk akal pun ade. Karakter yang tersendiri dalam diri SA tu merupakan tarikan kepada seseorang. Betul x?

Nak story psal SA. Tak berkaitan dengan yang hidup ataupun mati.

Alkisahnya, Apple (watak P) dan Oren

Apple admire kat Oren. Dua2 ni satu kelab di satu sekolah ni. Setiap kali perjumpaan kompemla Apple datang untuk melihat buah hati jantung dy Oren. Sedangkan time tu Oren x kenal pun Apple. Tapi dah kate suke tu memangla. Dah x nampak org lain. Punyela angau Apple. Kalo dah satu tempat mestilah selalu berjumpa kan? Setiap kali kalo bertembung ngn Oren, jangtung Apple ni mesti berdebar2 kencang, dup dap dup dap....Even kalo pkai baju yang sama kaler pun. Lagila. berseri2 muka Apple dan dunia time ari tu dy je punye.

One time, kat sekolah depe ni ade buat satu permainan. Send me Letter(SML). SML mcm satu sistem cabut undi name seseorang dan akan menghantar surat ala2 zaman dolu-dolu. Baru feel. Apple cabut2 je undi, secara kebetulan dia dpt name Oren. Seronok sgt.

" As..salam, kehadapan SA ku, Selamat Perkenalan buat anda. Harap kita dapat kenal dengan lebih rapat. Nice to know u." http://matcuoi.com -Apple-

Oren pun membalas surat nyer...

" Selamat Perkenalan juga. Seronok dpt berkenalan dgn awk. Keep in touch" -with my biodata

Setelah lama berutus surat hubungan mereka semakin rapat dan rapat. Dan sampai satu masa SML ini kene dibongkarkan siapa pengutus surat. Masa ini memang sangat mendebarkan bagi Apple. (Padahal dy da tau da). Permainan SML tu tamat setelah taw sape pengutus dy. Tapi mereka still contact dan jadi semakin rapat.

>>>dipendekkan cite

At last, mereka ni mmg serious je hubungan mereka.

Last2 Oren taye : " Awak2, Ape hubungan kita sebenarnya?"

Apple : " Kawan.." (saja nak uji sebenarnya). Awak pulak? "
Oren : " Kawan biase je "
Apple : "hmm.." (Haa? Kawan je. Abis tu selama ni ape? Why must happened like this?)
Oren : " Nape awak?"

Apple : "takde pape. Kla saya ade hal ni. Bye"

Retak hati Apple.
Semenjak hari itu mereka semakin renggang dan akhirnya tidak berjumpa dan masing mengikut haluan masing2.
Dan selepas tu, Apple dapat berita yang Orentelah mempunyai buah hati dia. Oh kecewanya dia.. http://matcuoi.com

p/s : Pengajaran ~ Kene berterus terang kalo x melepas http://matcuoi.com

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

8 Cakap Saya Jadi Engineer:

Amanina said...

teringat main guardian angel, baby angel kat kelas kat tepen dulu.

betul ke oren takde pape prasaan kat apple? huhu.

Syarafina Shahrir said...

lalalalala..
ops..TS???

Apple Aimi said...

Syara:Hahaha. Mcm ade kaitan je kan.

Nina: Hmm. Ntahla Oren x bgtau pulak ><

2+2=5 said...

kenpa oren ngn apple tak nenas ngn mmpelam?? hahahahhaha

Apple Aimi said...

@2+2=5 : Ala x sweeet la name nenas ngn mempelam. @@

huda yunus said...

fiqa : cam penah dengar jew citer ni... hehe.. :D

is it true story? ;)

Apple Aimi said...

True story?? No komen. ngee~ Opss.

eylabella said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...