Saya Blogger PERAK!

Tsergam megah lambang Perak, Akulah Blogger Perak! Waa. Masa blogwalking di BPM ini, ada segmen yang Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri. Memang tertarik utk join sekali. Semangat negeri katakan. Yeop kejor Yeop! Perak la teman ni.

Memang senang dan mudah utk jin segmen ni dan hanya mengikut syarat2 yg telah diberitahu. Untuk lebih lanjut, silalah ke SINI


Nama saya Fiqah, Aimi, Along


Status Single ^^ Anak Sulung aka Kak Yong


Bagaimana nak contact saya? Facebook Klik Ni


Twitter aimifiqa


Daerah yg teman ginap sekarang ni kat Kuala Kangsar "The Royal Town"

Tempat kediaman yg teratak megah di sebuah Taman yg dinamakan "Taman Impiana" Utk tau lebih lanjut sila ke blog INI




Apa yang menarik di Kuala Kangsar? Kuala Kangsar dikenal sbg Bandar Diraja dan org kampung panggil 'The Royal Town'. Memang tesergam indah bak nama yg dipikul. Banyak tempat dan benda yang menarik disini. Jom kite terjah~

Istana Kenangan


Dibina hanya kayu semata-mata tanpa mgunakn paku. Rekaan bdasarkan sarung pedang

Masjid Ubudiah

Masjid yang terindah di Malaysia dan merupakan simbolik kepercayaan dan kebanggaan bg umat Islam


Clock Tower Kuala Kangsar



Labu Sayong


Merupakan simbol bg seni kraftangan yg dipopularkan di Kuala Kangsar. Dicipta dan direka dgn pelbagai bentuk dan hiasan

Laksa Kuala


Kalo pergi ke Kuala Kangsar, x sah kalo x pekena laksa Pak Ngah yg feymes tu. Memang sgt sdap!! Sambil makan laksa mestilah ade pelengkapnyer cendol. Sedaapnyer!



Kuala Kangsar alway in my heart.

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

15 Cakap Saya Jadi Engineer:

~RizaL~ said...

teman pun org perok jugee~~ =)

~RizaL~ said...

teman pun org perok jugee~~ =)

Aimifiqa said...

perak kat mne? idup PERAK! hehe

Fiqah Alias said...

ate..bukan kome aje org peroknye..teman pon org perok juge ni..hik3..

mis twit said...

saye pon orang perak gak.. tapi dah duk lame kat johor.. hihi so saye jadi blogger johor.. salam perkenalan.. i folo u!

Aimifiqa said...

Kat mane2 pun. still ade jiwa perak kan. HEhehe

Nur Fannun said...

keme pun org perak gak..eh, istana kenangan tu dah buka ke blum? ari tu pi dia tutup ar..

Aimifiqa said...

Teman x pasti pulak psal istana tu. Nnt try tengokkan da bukak ke belum. hehhee

Nur Mudrikah said...

sy bkesempatan pergi kuala kgsar tym buat program dkat madrasah al idrisiah. so, aritu sempat la gak pose2 amek picture kat dpan masjid ubudiah tu. sgt cantik.

saya blogger perak. jom tgk bangunan suluh budiman, salam ukhwah;)

misz sheyla said...

visit....blogger pahang mari...

.vna erman. said...

blogger perak jugak

feel free to follow my blog
http://www.vnazone.blogspot.com

hakeem kira said...

sama la dengan teman .

Puteri Zaza said...

sedapnya laksa bak cini cket

~lieya~ said...

cik lieya dtg usha2 blog blogger perak nie..

sume cntik2..

follow me oke..

www.storymorryinlife.blogspot.com

Bella Ayub said...

hye darl.. bella pun blogger perak jugak.. tp bella dari hilir perak :)

teluk intan mali tp blaja kat ipoh.. nnt kalau ada masa jom la ke site bella :)

salam perkenalan n keep in touchh ya!!

salam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...