Ada Apa Dgn SPAM?



Spam???

 Kebanyakan membanjiri di  Internet sekarang dengan banyak salinan mesej yang sama, dalam usaha untuk memaksa mesej pada orang yang tidak boleh memilih untuk menerimanya.

 Kebanyakan spam iklan komersil, sering untuk produk yang meragukan, skim menjadi kaya-cepat, atau perkhidmatan kuasa-undang-undang. 

E-mel spam target?

 pengguna individu dengan mesej surat langsung (direct email)
 Email senarai spam sering dibuat oleh imbasan posting Usenet, mencuri mailing list Internet, atau mencari Web untuk alamat. E-mel spam biasanya bayaran wang pengguna out-of-pocket untuk menerima.

Kat sini ade tips yg boleh dishare mgenai spam email. Saya sgt benggang ngn anda~



Antara spammer yg saya dpt~




klik utk tembesaran besar



 Ape motif semua ni? Kebanyakan psal semua nak suh tuntut wang2 yg diberikan pd kita. Kalo dpt ok la jgak. Ni tak mcm kes nak menipu je~
Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

2 Cakap Saya Jadi Engineer:

Nurul Afifah said...

mcm tu la spam plih mcg~

Cik Ezy said...

sejak 2mnjak ni selalu dpt spam ni la..
iskk..
wat semak je duk dlm email..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...