Cerita Di Kelantan

Assalamualaikum~

Berdasarkan entri yang LALU, Dalam 2.30 petang, telah bertolak dari rumah dan nak ke Kelantan. First round, kena drive sampai ke Grik. Adela dalam sejam juga, Yela, pemandu berhemah katekan. Wawa. Bukan ape, jalan ke Kelantan, jalan lama mmg bersimpang siur katekan. Macam ular. Memang pening.

Smpai di jeli. Kami singgah di Petronas. Memang besar la juga, sebab surau dia besar. Kagum gila. Lepas itu, terus ke destinasi kami. 

MACHANG

Tempat dijadikan untuk kami bermalam di situ. rumah tumpangan sepupu ayah yang sangat selesa. Paling best , makanan malam yang menjadi santapan kami yang simple dan memang menyelerakan.


Ikan goreng
Ikan Masin
Timun
Budu --> paling sedap


Kami malam itu hanya lah sembang kosong. dan sembang2. Tapi kecek qlate la. Dan tidur awal malam tu. Kalau tak silap pukul 10 dah tutup lampu. Sian kat Ma. 

Sesi berbual-bual. Oyak kelate deh

Keesokannya, kami bersarapan dulu, dan ade budu juga, Sedap rasenya. Kami bertolak dari machang nak ke Kota Bharu. Ingatkan dekat. Rupanya jauh juga nak sampai ke destinasi. Nasib baik x sesat je. Tapi untuk kepastian yang betul, kami tanya orang awam nak ke UMK. Nasib baik jalan dah betul. Kalau tak, memang berjalan2 la kami di sana.

Setelah sampai. Daftarkan diri adik dalam sesi kemasukan 2011/2012. Adik telah berjaya mendapatkan kursus yang diminatinya. Veterinar. InsyaAllah, dia akan jadi Doktor nanti. Doktor Haiwan. Dalam masa 5 tahun ini.

UMK- dah sampai ke sana

Inila rupa kesibukan di UMK semasa pendaftaran

Ramainya orang

Beg Luggage yang tersangat la banyak. Yang comel-Domokun

Opss. Ini rupa bilik kat sana. Besar la juga

Black N White- Gambar Dean Veterinar 

Takde keje tangkap benda alah ini 


Setelah habis selesai sesi mendaftarkan dia, kami ke Rantau Panjang la. 

Signboard Ke Rantau Panjang 

Dalam perjalanan ke sana, sempat singgah tepi jalan membeli keropok lekor dan losong. yang menjadi feveret. Sedapnye. Sampai di rantau panjang, apa lagi bershoppin sakan la, tapi kebanyakan kami beli seluar jeans banyak2 dan juga jubah.

Penat cari apa nama bangunan ni. Rupanya HUSM. Pink+purple-comel

Masjid Beijing- Memang unik dan amazing.


Selepas bershoppin, balik la ke Perak 

Credit : Gambar Snap from Pinky Corby II + sentuhan kedai buku :D

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

12 Cakap Saya Jadi Engineer:

✿cik tempe✿ said...

sayo ore klate ..heee :)

GUNNERS said...

selamat dt ke negeri ku...hahahahaha

aimi said...

sape yg msk umk nie??

best nye g kelantan..... mule2 mmg xbest.. bler dh lme dok sane rse seronok sgt2...

Sarah Naiema said...

datang ke negeri kelate rupanya, best tak kat sini??
^^

ZWAN SABRI said...

Zwan x penah pegi Klantan lagi.. HUHU


MySuaraBlog: Syabas Malaysia!

Aimifiqa said...

@✿cik tempe✿ waa. ore kelate mg deh.

@GUNNERS waa. sek2 kelate ni. maghi2.

@aimi adik yg masuk. hari selasa hari tu.

@Sarah Naiema best2. best shopin.

@ZWAN SABRI hihi. jom nnt pegi sama2. haha

MisS HoNeY said...

nasi kerabu klntan sedap...

Aimifiqa said...

@MisS HoNeY suke nasi kerabu gak. tapi hari tu tak ingt nk mkn plak

sergeant keroro said...

husm tempat lahirkuuu.

ehhh, husm planet keron :P

Aimifiqa said...

@sergeant keroro planet keroro. hihi. husm tu

iyan shazlind said...

best boleh mkn keropok losong dan shopping2 ya..:)

Aimifiqa said...

@iyan shazlind suke kopok losong! sodap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...