Tutorial Untuk Buat Recent Post

Assalamualaikum~

My first tutorial.
Atas permintaan cik najihah. Buat tutor ni untuk mengingat diri sendiri juga. Dah tak ingat macam mane nak buat. Tau tak recent post macam mana?


Kiranya setiap kali entri diupdate, akan dikeluar yang sebelum, sebelum ini punya




1. Mestilah sign in Blogger.com


2. Pastu >> Design >> Add a gadget


3. Pastu klik pada gadget FEED



4. Akan jadi macam ini


http://YOURSITE.blogspot.com/feeds/comments/default 


Dalam yang dipetakkan tu, bubuhla nama blog korang. Kiranya link yang first, macam saya,
aimifiqa.blogspot.com

Lepas itu, dia akan keluar retrieving feed.....

And jadi macam ni pula
Yang ni bolehla korang pilih mengikut citarasa masing2 dan kesesuaian anda.

p/s : Komen kalau jadi dan tak jadi pun sama. :D

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

4 Cakap Saya Jadi Engineer:

cik najihah said...

thanks aimi :)

Aimifiqa said...

@cik najihah welcome. :D

Ayu said...

cik aimi, kalau nak install font ke telefon jenis lain mcm nie jgk ke???

Aimifiqa said...

@Ayu rasenye mcm tak je. hehe. tak sure plak. ce try

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...