Honeymoon 4 Bulan!

!Assalamualaikum~

Waaa. Ade ke orang honeymoon sampai 4 bulan? Lama benar tu kan. Maksud honeymoon di sini. Bagi sesipa yang telah mendapat cuti yang sangatla lama iaitu 4 bulan macam saya la. Rasanya baru je semalam start cuti, alih-alih dah nak masuk ke U kembali. Masa berjalan dengan pantasnya. Pejam, celik, dah sampai.

So, apa yang korang lakukan sepanjang cuti ini? Bagi yang berhoney-moon macam saya la. Mesti banyak benda yang telah diselongkar. Takpun makan, tidur, online. *eh macam aku je. Mungkin cuti yang panjang ini membawa sedikit banyak perubahan yang telah berlaku ke atas diri masing-masing. Contohnya;

Semakin tembam?

Semakin cerah? 


Semakin rajin?


Terpulang kepada masing-masing. Dah tahu jawapan kan?.

So, kat sini nak listkan apa yang aku telah lakukan sebagai Part-time job secara official dan tak-official. ade juga ke?



PART-TIME Babysitter

Ini telah berlaku dah lama dulu. Memang part-time je. Sebab dalam berapa jam je tolong mak jaga anak orang. Ramai tau mak jaga anak orang. Sekarang dalam 7 orang juga. Bolehla buka nursery lepas ni. *angan besar. Tolong budak suapkan makanan, melayan karenah depe, basuh p-u dan b-o depe. Secara tak langsung dah asah skill mother-parenting. *cheewah


budak paling nakal

paling bagus dan baik
paling mengada
paling comel dan bijak


 PART TIME-ustazah

Opss. Takda la ustazah sangat kan. Malam lepas maghrib, tolong mak mengajar mengaji. Anak-anak jiran juga. Menolong bangsa sendiri dalam agama. Kebanyakan mereka memang lancar dan bagus juga. Biasa lah kadang-kadang ada yang merangkak-rangkak. Ajar mereka dari Iqra' dan Al-Quran.

Ini anak murid wa.

Lepas ngaji posing cepat....snap!

PART TIME- Sales Girl 

Yang ini paling lama sekejap kerja. Serius tak tahan kerja kat sini. Kedai bundle la. Kerja 4 hari juga. Tak dinyatakan kedai ape. Memang kerahan tenaga kerja seolah-olah lelaki punya tenaga wo. Wa perempuan la. Memang sangatla penat. Bukan apa yang paling lemah, angkat baju yang berapa kilo ntah. 12 jam bekerja dan continuous berdiri. Boleh pitam. Sehari dapat dalam RM30.



PART TIME-Bakery

Yup. Ini paling fun dan seronok. Kerja dalam bulan Ramadhan yang lepas. Alhamdulillah, dapat juga dilaksanakan dalam beberapa hari. Gaji juga bolehla dibuat shoppin. Part time sebagai membuat tart nenas untuk tempahan biskut raya. Dalam sehari 1000++ buat kuih ini. Penat terasa, tapi berbaloi. 


Tart nenas :D

PART TIME Blogger

Macam sekarang la. Ini Sentiasa dilakukan. Thanks for reading!


Credit gmbar : Google + Samsung Corby II




Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

7 Cakap Saya Jadi Engineer:

rara pinkmafia said...

huaaaa lame nya cuti.semakin putih tu yg besh tu.hehe

Lissa said...

haha..

aimie amalina said...

weeeee
sumenye bes
hehehe
yg buat kueh dan blog tu lagiiii bes
eh..yg jage bdk2 tu pon bes
heeeeeee
sume la bes
hahahaha

ninie_azriena said...

semua di atas sgt2 sesuai dengan ninie juga..like !!! (n_n)

Aimifiqa said...

@rara pinkmafia tula psal. maklumla dah bape hari tak kuar rumah

@Lissa hihi :D

@aimie amalina hihi. betul2. tapi x suke jadi sales girl.

@ninie_azriena betul2. hihi

iPai said...

hee, lepas ni full time belajar k .. selamat kembali ke UM

Aimifiqa said...

@iPai haahla. psal belajar. lupa pula. kene full la lepas ni. dah takde part-time

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...