5 Minit Buat Layered Hair

Punyalah nak potong rambut punya pasal. Pergi la research macam mana nak buat rambut layer. Yang semakin menjadi trend remaja sekarang, Aku pun ape lagi nak juga la ikut. Tapi hanya dijadikan tontonan sendiri la. Barulah rasa kepuasan. Idok ye? Jom tengok simple, easy, mudah (bukan sama je ke term dia) cara nak dapatkan layered hair. Pergh! Memang cool la omputih ni. 



Pastikan rambut anda basah ye untuk buat steps2 di bawah

Sikatkan rambut anda ke hadapan macam gambar di atas

Selepas dah sikat, ikat rambut anda bagi tersusun dan kemas

Getah yg diikat tu, turun ke bawah sikit ye, pastu ambil gunting untuk dijadikan hiasan di rambut potong 

Potong seperti gambar di bawah. Untuk menjadi rambut layer.

Gunakan lah hair dryer untuk melihat keputusannya


Siap! (front view)

Back view

Footprint : Maaf sebab seksi sikit perempuan ini. Moga berjaya dgn eksperimen di atas ye. Kalo nak rambut layer sendiri. Macam ni la ye. :)
Sumber : Youtube

Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

11 Cakap Saya Jadi Engineer:

Nurna Azrin said...

saya ada masalah rambut gugur T.T

Aimifiqa said...

@Nurna Azrin haah. samalah. tgh mencari jalan penyelesaian juga. hihi

AdinLala said...

rambut gugur??

kalau nak KURANGkannya, selepas mandi biarkan rambut korang basah sedikit.. Jngn keringkan rambut korang selalu dan kurangkan mengguna alat pengering rambut.. :)

Selamat Berpuasa !

JOM JOIN segmen ! -->> Jom Join Segmen Puasa !
JOM terbang ke ENTRI TERBARU SAYE ! -->> Tinggi ke darjat kita?

aliaa farhana said...

hahahaha...kak al slalu wat mcm ni la...hahaha tp ta basah kn rambut....bhahahaha

Aimifiqa said...

@AdinLala thanks ya. great info juga. hihi.

@aliaa farhana hihi, kak al selalu buat ke? best tak hasil dy?

alif haris said...

err kalau botak cmne ?? hehe

Aimifiqa said...

@alif haris kalo botak. mmg tak yah la buat, hihi. kompom rambut takde

Abang Stalker said...

x tgk keseksiannya,tgk rmbut je.pelihara mata ;)

Aimifiqa said...

waa. bagus2. pelihara mata ye :)

aliaa farhana said...

best ke ta hasil die? hahaha bley la...ade la jugak org tny potong mane...hahaha

Aimifiqa said...

@aliaa farhana waa. hebat kesan sampingan. macam ptong kat kedai ye kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...