A R G H H! Annoying Man In Bus!!!

Assalamualaikum~

 Ini entri lama sangat2. Entri masa ku berblogging mula2. Saja nak republish balik untuk korang baca pgalamanku dalam bas dan mbuatkan fobia smpai sekarang.



Argghh!! Tension betul layan laki x seberapa tu. Bajet bagus dan hensem konon. Oh!! Pleasela. Cermin diri dulu ok?. Kalo nak hina aku pun tgkla dulu. Ko ingat ko sape? Menteri besar? Manager Red and Yellow bus? . Rasenye laki ni yg putus wayar rasenye. Geram2. But dalam hati. Hanye Tuhan je tahu.

Barisan saksi : Syarafina, Nasyririn.

Mangsa : Aku

Identiti Penjahat : Gelap2, Indian-looking, serabai, rambut pnjg yang direbondingkan (x cantik lgsg), bmisai, Tinggi dlm 1.7m dan perokok tegar.

Stori nye cam ni. Masa on the way nak ke Taiping. Dari mana tah. Tibe2 ade laki yg aneh. Terasa kepelikan dan x sedap hati at all. Syara pun rase camtu. Memang sgt pelik karakter dy. First2 dy duk depan Ina. N then blakang ak n syara. Pastu duk depan plak. Dy asyik pandang belakang je. Aku buat x taw je. Berpura2 tidur padahal dalam hati bercelaru dan sgt2 takut. Nasib baik dy turun kat changkat jering je. Im safe now. Opss. Bukan berhenti di sini.

Now, Im continue my journey ( thats mean on the way balik umah la). Bas bhenti di Changkat Jering tersebut. Then aku nampak; Haa??? Laki giler tu lagi. OMG! Takutnyer. Serius meremang bulu roma. He stared at me seriously? What?? Nak wat ape ni? Kebuntuan. But ak cume memandang ke arah tingkap sambil mgendahkan laki tersebut. Aku just bdoa janganlah dy buat something yg buruk. Ingatkan dy fed up ngn ak. Last2 dy duk blakang pulak sambil hisap rokok. Arghhh! Busuknye.

Mamat tu mula mgacau dengan mberi salam kepadaku. Assalamualaikum. Ak x jawab face to face ngn dy. Yela orang bgtaw jgn ckp ngn stranger. Memang x terjawabla. Aku terus tutup hidung. Busuk nye! Then dy ckap. Nape tutup hidung? Sibuk jela. Its not your bussiness ok?
He mumble to me. Tibe2 ak tengking kat dy. Ko pehal? Sibuk je. Mamat tu terus marah aku. Aik org bg salam elok2 ko jwb grg2. Yela sapela suke kene kacau kan? Memang naik anginla aku. Then dy terus mbebel mgisahkan khidupannya yang kehilangan parent. Dy hina ak mcm ni ke budak pndai, baik mati je, korek kubur sendiri, tanam sendiriFaham?? Haa?? How rude this boy! Dy kate dy budak skola agama, Waa pelik giler, xde adab lgsung dan x betika.

Dy hina ak dy kate harap je Islam tapi x jawab salam ni name KAFIR ! . Haa? He said me kafir. Nauzubillah. So crazy. Jawab dalam hati ok pe. Memang dy perli habis2. Memang kaw punye kate2 dy. Keji sungguh. Aku hanya mdiamkan diri dan menoleh ke arah tingkap. Sedangkan dy ckp semua ni seolah2 berbisik di telingaku. Ya Allah~ Di saat ini memang aku hanya beristigfar byk2, supaya tidak berlaku apa2 ke ats diriku. Nak melawan kata dy or rude, takut2 aku yg kene balik. Yela laki tu pun mcm 3 suku je. Aku terus ignored dy. N biar je dy lepaskan ape yg terbuku kat hati hitam dy tu. Dy kate x suke gaduh2 ngn pmpuan. Ni ape?? Arghhh. Geram2!!!

Nasib baik tmpat yg dy nak bhenti da sampai. Tapi x abis lg taw dgn adegan dy. Taw x ape? Dy bagi tgn dy nak salam ngn aku. Haa? Yulkkss. Geli. Nasib baik time tu ayah tgh call. So I let him go. Dy bengang n then said something ???!!@#$%^% sambil turun bas tu. Aku bsyukur x jadi pape time tu. Lepas dy turun semua org dekat ngn aku utk taye pe kejadian yang berlaku sebenarnya. Sampai kontraktor bas pun interrupt skali. Dy cakap nak tolong. Tapi dy takut laki tu ambik duit yg belambak tu. Haa? Stupid reason. N then Im suddenly crying to make me calm. Sampai sini jela pgalaman yang megerikan dan mbawa makna.

23th June 2010 at 7.45 pm something.



Thanks for reading. Easily to drop comment here. Like also :)

21 Cakap Saya Jadi Engineer:

|| A r a W a n i || said...

ok, siyes memang ngeri dowh...
Ya ALLAH, tolong jauhkan aku dri kejadian sebegini..

HU~~~

Aimifiqa said...

@|| A r a W a n i || taw xpe. mmg nanges laju2 time tu. takut sgt2. T.T

iPai said...

waa .. dasat ye ... takpe2 .. semuanya dah berakhir kan ..

kadang2 kalau yg 3 suku ni, kita layankan aje, cuma buat endah tak endah je .. selamat sikit


wah changkat jering, banyak kenangan di situ .. selalu nak balik usm ada gak laa 3 kali kene tinggal kat situ ..

Aimifiqa said...

@iPaitula jadi pgajaran dan pgalaman. dan asal nmpk bus tu je mmg fobia. nape kene tinggal kat chgkt jering?

TYNTHA LANA said...

iqa..pengalaman berharga ni..mujur iqa tak diapa2kan..hehhehe

Aimifiqa said...

@TYNTHA LANA yup. mmg bsyukur sbb tak diapa-apakan. mmg bharga dan akan dikenang.

Aimifiqa said...

@TYNTHA LANA yup. mmg bsyukur sbb tak diapa-apakan. mmg bharga dan akan dikenang.

ejulz said...

agak2 la nak ngayat awek camtu.. haHa

ninie_azriena said...

emm..sangat menyeramkan..lain kali cucuk hidung dia ngan pencungkil gigi..hahaha..

selalu baca doa untuk melindungi diri..
amalkan ayat kursi.. =)

Aimifiqa said...

@ejulzkalo nk mgayatkan pun. cerminla diri. kalo hensem takpela. ni idok....

@ninie_azriena semenjak hari tu mmg bhati2. dan tak akan layan sape2

bunbun said...

huhuhhuuuu. takotnye! sobsss. seb bek tak jadi pape. hukhukhuk

Aimifiqa said...

@bunbun taw xpe. mmg time tu rase nk peluk someone je nk tenangkan hati. huhu

haz|rah said...

TAKOT gile!

Aimifiqa said...

@haz|rah mmg takut~ dan menakutkan~

SayaAnim said...

ok memang takut.
bace ni pon dah debar2 taw
nk taw pe jadi.
huhu...


nice blog!.
first visit.ehee

cakedorayaki said...

pengalaman yg sangat mencemaskan kn..huhu

Aimifiqa said...

@SayaAnim mmg takut. hihi. thanks. bdebar2 kan.

@cakedorayaki : mmg mcemaskan dan menakutkan~ pahit sekali! :(

hyemynameisrasyid said...

hush.,apa la laki tu.,
nk tegur pmpuan tp tak kena gaya langsung.,failed.,
pastu bila dh failed, dia buat2 marah.,nk malukan org yg failed kn dia tu la.,ego xnak jatuh.,
malu o.,kepada laki2 lain,.jgn la jtuhkan aib sndri trutamanya depan pmpuan.,aish~

Aimifiqa said...

@hyemynameisrasyid agakla. aish. susah btul kan. smpai da fobia dgn laki ni.

Abang Stalker said...

menakutkn,gila,sewel,serabai,busuk,sengal pny bdk.


mmg annoying!

lain kli aimi bt2 pekak je.

Aimifiqa said...

@Abang Stalker tula. tkut2~ sedih bila ingt. kalo jumpe nak karate sama dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...